Rush Kisses

Dagboek

Alle pupjes zijn opgehaald, we wensen alle baasjes heel veel geluk en werkplezier met hun pupje!

      

Wilma en Dalice (teefje Roze)                    Liesbeth en Demi (teefje Lila)                  Natalie met Jip (reutje Grijs)   
Rush Kisses The Story of mij Life              Rush Kisses Love on First Sight               Rush Kisses When My Wish Came True

    

Joke en Tony met Flint (reutje turquoise)   Ik met Sofie (teefje rood)
Rush Kisses Never Ending Story
                  Rush Kisses a Soulmate for Life

12-05-2016

Rush Kisses You Stole My Heart en dat deed je..

Mijn mooie lieve kleine stoere ventje.
Met pijn in mijn hart en ontzettend veel verdriet hebben we je laten inslapen, we hebben voor je geknokt maar het heeft
helaas niet zo mogen zijn..

10-05-2016

Hier zijn ze dan inmiddels bijna 8 weken oud. Dank je wel Kirsten voor de prachtige foto's!
De foto's van alle pups vind je bovenaan de pagina onder de naam van de pup onder het kopje "nest Lisa".


07-05-2016

Warme dag vandaag we hebben een zwembadje opgezet en er werd heerlijk gespeeld en geravot in het water.

06-05-2017

De puppytest vandaag. En ook alle pups gechipt. De namen liggen nu vast bij de puppies.
Alle pupjes zijn vrolijke open en ondernemende hondjes. Met veel aanleg om te werken. Daar gaan we veel plezier van hebben!

05-05-2016

Het gaat goed met de kleintjes! Ze eten super en groeien nu ook goed. Zo blij!! Dinsdag controle best spannend toch. Gisteren een fotoshoot gehad met de pups, dat was super leuk ik ben heel benieuwd naar het resultaat. Vandaag een luie dag, niets op de planning, dat hadden de pups nu wel nodig. Lekker luieren in het zonnetje in de tuin.
Morgen is de puppytest en ook de chipper komt, druk dagje dus.

03-05-2016

Vandaag nogmaals een uitstapje met de auto naar het bos. Gelijk het schot getraind, het doet ze allemaal niets. Ze waren heerlijk vrij aan het
spelen en ontdekken.

30-04-2016

Vandaag gelukkig ook weer iets heel leuks!
Marianne is hier geweest en alle baasjes waren er ook bij. Kon iedereen kennis maken met elkaar en de toekomstige baasjes konden vanalles
vragen aan Marianne over Duffy. Zo leuk dat ze helemaal naar Nederland wilde komen om de pups te zien en knuffelen.
Gelukkig was het lekker weer en konden de pups lekker in de tuin spelen met hun mama. Gisteren waren ze 6 weken en inmiddels zijn ze super
actief en alles aan het ontdekken. Ook mama moet het soms ontgelden al speelt ze heel graag met ze.

    

29-04-2016

We zijn deze week ook even een middagje naar het bos geweest. Lekker op ontdekkingsreis.. Wat zijn ze stoer! Ze vonden het geweldig.

    

28-04-2016

Wat een week..
Dinsdag met m'n kleine pupje naar de dierenarts geweest, bloed prikken. Ik vond hem toch nog steeds achterblijven op de rest en hij eet ook niet zo goed als ik zou willen. Verder is het een vrolijk, speels en actief ventje die de stoerste is van het nest. Heb nog een wat kleiner teefje die het eigenlijk heel goed doet maar ik dacht ach ik neem haar ook voor de zekerheid even mee.
De nierwaarden waren niet goed, bij allebei niet... jee wat ben ik er stuk van wat een verdriet.. Ik kan het niet onder woorden brengen.
De uitslag van het teefje pupje geel was minder ernstig maar toch het klopt niet.
We hebben aansluitend gelijk een echo gemaakt. En de nieren zagen er niet extreem klein uit of verschrompeld maar ook niet zoals normaal.
We hebben steriele urine afgenomen uit de blaas en op kweek gezet. Wat er op zo'n moment door je heen gaat..
Mijn mooie lieve kleine bollekes. Het is zo oneerlijk, ik schiet weer vol als ik dit zo zit te schrijven..
Woensdag een voorzichtige uitslag van de kweek, er speelt een bacterie gelijk starten we met antibiotica.
Vandaag is de kweek bevestigd en de uitslag van het bloedonderzoek geeft ook ontstekingsbeeld.
Van alle erge scenario's is dit misschien de minst erge.. Geen erfelijke afwijking, maar wat gaat dit doen voor hun verdere leven..
Vandaag alle pups op de echo gezet, ik wil absoluut zeker weten dat de rest nergens last van heeft, de andere 5 waren gelukkig wel goed.
Voor de zekerheid ook urine afgenomen en ook op kweek gezet. Ik neem geen risico's.
Ik hoop zo dat dit het is en dat de antibiotica gaat aanslaan, maar ze zijn nog zo klein...
Na de kuur gaan we ze weer met de echo bekijken en opnieuw testen.
We gaan knokken maar ik hoop ook op een flinke portie mazzel nu!!

25-04-2016

Oei en dan zijn er ineens 2 weken om zie ik. Gelukkig wel nog mooie foto's en filmpjes op Facebook gezet en naar de toekomstige baasjes gestuurd maar tijd voor m'n website schoot er even bij in. Afgelopen vrijdag waren de pups alweer 5 weken oud. Het worden al echte hondjes hoor. Gelukkig hadden we vorige week nog wat mooie dagen zodat we lekker in de voortuin hebben gespeeld in het zonnetje en ook veel buiten in de achtertuin. Daar hebben ze sinds vorige week een leuke schommel om op te spelen en dat gaat al heel goed. Het zijn super stoere hondjes, schrikken niet snel en zijn helemaal niet bang! Ze gaan vol vertrouwen op nieuwe dingen af. Heel tof om te zien. Helaas door het slechte weer afgelopen weekend geen nieuwe filmpjes meer gemaakt, tussen de buien door nog snel buiten gespeeld, maar dat komt van de week wel goed.

Woensdag worden de pups gechipt en voor vrijdag staat de eerste inenting op het programma. En ook een eerste puppy-uitje gaan we van de week doen. Dus drukke week voor de puppies, ben benieuwd hoe ze het allemaal gaan doen.

Zaterdag komt Marianne uit Denemarken over om naar het nestje te komen kijken. Ben zo blij dat ze dat voorstelde. Ook alle puppy-baasjes komen die zaterdag we gaan er een gezellige middag van maken. Foto's volgen snel!

Dank je wel voor de foto's Martijn, heel blij mee! Linksboven teefje Lila, rechtsboven teefje Rood, rechts onder teefje rood met een speeltje in de bek. En een prachtig puppy pootje 😍😍😍! Inmiddels zijn ze wel al weer een weekje ouder.

11-04-2016

De tandjes zijn doorgekomen. Hele kleine scherpe puntjes AuAu dat zal Lisa niet fijn vinden.. De afgelopen dagen is er wat afgeknuffeld, alle puppy-eigenaren zijn al langs geweest. En wat zijn ze toch leuk m'n bollekes! Ze gaan steeds meer spelen, zo grappig om te zien. (Zie link)

https://youtube.com/watch?v=ZO7NFgataS0

.

10-04-2016

Vrijdag waren de pups 3 weken oud. Vanaf die dag werd de ruimte van de puppies wat groter ze hebben nu ook de ruimte buiten de werpkist tot hun beschikking en dat vinden ze reuze interessant! Genoeg ruimte om lekker te spelen en zich te ontwikkelen.

Vrijdag hebben ze ook hun eerste pap maaltijd gehad. Dat was lachen!! Een filmpje hiervan kun je vinden via de link:

https://www.youtube.com/watch?v=6eMVXu4Tc0g

  

06-4-2016

Gisteren was een rotdag! Na 2,5 week intensief zorgen voor een teefje heeft ze het helaas toch niet gehaald. En het leek even zo goed te gaan. Na sectie bij de dierenarts bleek 1 nier erg afwijkend te zijn. Hoeveel verdriet het me ook deed, het is nu maar beter zo. Ik wil iedereen toch graag een gezonde pup geven waar ze heeeel lang van kunnen genieten. Dan maar beter dat het nu gebeurd.

Gelukkig hebben we 7 super leuke, speelse schattige bollekes hier nog rondlopen. Inmiddels wordt er wat afgestoeid, gegromd en gekeft in de werpkist. De staartjes gaan kwispelen en ze kunnen zich al eens even lekker krabben. Jee wat zijn ze leuk!!!! De meeste wegen al ruim een kilo! De nieuwe speeltjes worden al druk onderzocht en zelfs het zindelijk worden gaat al best heel goed. Sinds vorige week vrijdag liggen er krantjes in de werpkist en daar wordt al heel goed op geplast, knappe puppies!

Vandaag staat de ontworming op het programma en ook de nageltjes moeten weer geknipt. Vrijdag zijn ze al weer 3 weken en de eerste toekomstige puppy-eigenaren staan te trappelen om langs te komen. Dat worden gezellige dagen. We hebben er zin in!

De teefjes rood, lila en roze.

31-3-2016

De stamboomnamen zijn bekend! Dit is mijn "Story of my life" nest.... Het begon allemaal met Lois... Toen heel veel nieuwe vrienden en leuke gezellige contacten, passie voor de jacht, trainen en wedstrijdjes, heel veel genieten en toen mijn eerste nestje en daaruit bleef mijn lieve Liesje... Mijn hondjes hebben mij zoveel liefde, geluk en heel veel moois gebracht, dus daarom...

RUSH KISSES THE STORY OF MY LIFE, Teef
RUSH KISSES LOVE AT FIRST SIGHT, Teef
RUSH KISSES SHE BROUGHT HAPPINESS, Teef
RUSH KISSES WHEN MY WISH CAME TRUE, Reu
RUSH KISSES BORN OUT OF PASSION, Teef (overleden op 05-4-2016)
RUSH KISSES A SOULMATE FOR LIFE, Teef
RUSH KISSES YOU STOLE MY HEART, Reu
RUSH KISSES NEVER ENDING STORY, Reu

30-3-2106

Het gaat super goed! Sinds gisteren geef ik de pups 2x per dag een flesje bij. Het bleef zo schipperen tussen de pups in groei met de melk van Lisa. De belangrijkste periode hebben ze allemaal moedermelk gehad en nu gaan we zorgen dat ze nog meer kunnen groeien door Lisa een beetje te helpen. Daardoor heeft ze ook wat meer rust want ze wilde niet graag bij de pups weg die wilden namelijk ieder uur wel drinken. Nu zijn ze voldaner en de melk van Lisa loopt nu ook beter omdat ze langer kan bijkomen. Stiekem is dat bij voeden eigenlijk heel leuk. De pups weten nu al dat ze bij mij ook melk kunnen krijgen haha. Ze worden nu steeds leuker en beweeglijker, ze zijn zo grappig met hun wankele gangetje. Ik probeer er vandaag of morgen nog een filmpje van te maken. En de eerste oogjes gaan langzaam open! Zo schattig om te zien.27-3-2016

Inmiddels zijn de pups 9 dagen oud. We hebben een paar hele intensieve dagen achter de rug. Vandaar nu pas een update. Twee pups uit het nest groeiden niet zo goed. Dit betekende iedere 2 uur aanleggen en dan steeds de beste tepel geven. Eerst een sterke pup de tepel laten aanzuigen en dan de kleinere pup eraan, dan loopt de melk eigenlijk zo naar binnen. Dit heeft voor een van de pupjes super gewerkt maar de andere bleef achter. Deze pup heeft een aantal dagen sondevoeding erbij gehad en groeit nu gelukkig ook goed. Ze is wel nog wat kleiner en minder sterk dan de andere maar we zien haar iedere dag sterker worden. Jee wat ben ik bezorgd geweest, ze zijn zo klein en afhankelijk en ik maakte me heel druk dat ze het niet zou gaan redden.

Hierbij wil Ik de pupjes voorstellen:

De teefjes...

.

De reutjes...


19-3-2016

Gisteren zijn de pups geboren en jeetje zeg wat ben ik trots op Lisa!! Ze was zo relaxt tijdens de bevalling het ging ook allemaal heel rustig en makkelijk. En wat een top mama is ze. Ze houdt alles in de gaten en beschermt ze als ze denkt dat dat nodig is. Liefdevol worden ze allemaal verzorgd door haar en als er 1 piept of te ver weg ligt dan vindt ze dat helemaal niets. Even plassen buiten en dan weet ze niet hoe snel ze terug moet spurten naar haar kroost. Zo lief! En wat doen de pups het goed. Zo klein als ze zijn weten ze al precies waar ze moeten zijn. Het zijn tevreden pups, ze drinken goed en zien er prachtig uit. Wat is het weer genieten zeg. Ben zo blij dat alles tot nu toe zo goed is verlopen.


15-03-2016

Vanmiddag hebben we de röntgenfoto gemaakt om te kijken hoeveel pups we kunnen verwachten. het zijn er 8! Heel spannend nu hoe de verdeling zal zijn... We wachten het nog maar even af. We hebben Lisa nog gewogen en dat was nu 29,3 kg.


13-03-2016

8 weken vandaag en ik heb de bibbers, angstzweet, kortom ik heb de zenuwen.. Super leuk natuurlijk een nestje, maar je hoopt wel dat alles goed gaat. Vaker sta ik aan de andere kant als teefjes in onze praktijk komen voor een keizersnede of andere complicaties. Er spookt vanalles door m'n hoofd, gelukkig gaat alles goed tot zover, ze weegt nu bijna 29 kg, haar borstomvang is 82 cm en haar buikomvang 73 cm. Ze eet nog goed, is nog best actief al merken we wel dat het zwaarder wordt. Ze is dik!! (Sorry dat mag je van een zwangere die op het laatste loopt eigenlijk niet zeggen natuurlijk) De pups zijn behoorlijk levendig, Lisa vind het heerlijk als haar buikje wordt gekriebeld, je voelt ze dan heel goed bewegen. En de melkbar is open! Sinds vandaag zien we dat er melk uit de tepels komt. Spannend we gaan de laatste week in.

06-03-2016

7 weken alweer drachtig. Het gaat best snel nog maar 2 weekjes. Inmiddels is haar borstomvang 79cm en haar buik 68cm. Ze weegt nu 27,5kg. Ze krijgt nu 4x per dag eten want van de week wilde ze bij Lois haar brokken pikken, ze heeft duidelijk veel honger. Gisteren lag ze lekker bij mij op de bank en was ik haar buikje aan het kriebelen, ze lag zo lekker te genieten daarvan en ineens.... Voelde ik daar nou iets? Nog eens kriebelen en jawel hoor daar was het weer, de eerste keer dat ik een pup voelde bewegen, zo'n bijzonder moment! We hebben gisteren nog een heerlijke wandeling gemaakt met 2 van haar zussen Prada en Pip, ze was iets rustiger dan anders maar heeft lekker meegewandeld. En sinds vandaag staat de werpkist er. Nou dat was wel naar haar zin.. Eindelijk lekker plat languit liggen, dat vind ze nu echt wel fijn.

  

28-02-2016

Vandaag 6 weken drachtig. En ze groeit gestaag. Haar borstomvang is nu 74cm en haar buik 61cm! Ze is al 2 kg aangekomen en heeft al een heerlijk bol buikje. Ze voelt zich prima en is nog lekker actief. Ze krijgt nu 3 keer per dag eten en dat gaat er met smaak in.

21-02-2016

Vandaag is Lisa 5 weken drachtig. Haar borstomvang is nu 71cm en haar buikomvang 56,5cm. Bij 2 weken dracht was haar buikomvang 52cm dus ze groeit al aardig. Afgelopen maandag woog ze 23,5 kg, ruim een halve kilo minder dan aan het begin van haar dracht. Ze heeft de dagen rond de echo slecht gegeten. Inmiddels behoort dat al tot de verleden tijd en eet ze haar bakje weer met smaak leeg. Sinds afgelopen week ben ik van haar normale voer overgestapt op High Activity. In de komende weken zal ze steeds wat meer krijgen en worden de porties vaker verdeeld over de dag gegeven. We zijn nu ook gestopt met trainen al is ze het daar zelf nog niet helemaal mee eens! Vandaag in het bos heeft ze nog lekker door alle slootjes gestruind hoor.


15-02-2016

SUPER BLIJ!! vandaag een echo gedaan bij Lisa en we hebben puppies gezien! Zeker 7 à 8 en wie weet.... We zetten de doppler op haar buik en meteen al 4 pups te zien, en aan de andere kant ook gelijk 3, dat wordt hopelijk een mooi nestje! Spannend, nog 5 weekjes wachten en dan weten we het. Sorry geen echo hier op de website. Krijg hem vooralsnog niet geupload.

21-01-2016

We zijn weer thuis! Zondag 17 en maandag 18 januari is Lisa gedekt door Duffy!! Vrijdag was de progestron 4.44. Nog steeds te laag voor de dekking. Maar aangezien we nog een reis van 8 uur voor de boeg hadden en ik al die tijd al het gevoel had dat we de 12e dag moesten dekken (gezien eerdere loopsheden) toch besloten zondagochtend te vertrekken en zondagavond een eerste poging te doen. En dat was maar goed ook. De eerste dekking ging super! Ze vonden elkaar erg leuk.. Maandagavond nog een 2e dekking gedaan. Nu liet ze het iets minder makkelijk toe, maar na dat Duffy haar het hof had gemaakt is het gelukkig toch nog gelukt. En nu duimen maar, spannend!

14-01-2016

Dinsdag voor het eerst de progestron uitslag getest deze was nog heel laag. Woensdagavond 2e keer bloed getest en nu was de progestron 2.56. Nog steeds te laag om te gaan vertrekken. Vrijdag eind van de middag weer testen en dan waarschijnlijk zaterdag vertrekken richting Denemarken. Ze houdt het spannend!!

05-01-2016

Het jaar begint goed voor ons. Na precies 8 maanden is Lisa loops geworden. We zaten er zo naar uit te kijken. Ons avontuur gaat beginnen, spannend!! Maandag progestron prikken en afhankelijk daarvan verder kijken. Maar..... Denemarken Here we come!! Zo leuk om Duffy en Marianne weer te zien.

22-12-2015

En ook december gaat langzaam voorbij, januari komt al in zicht. De kans wordt nu wel erg klein dat we dit jaar nog naar Denemarken gaan...

29-10-2015

Wat duurt het wachten lang als je graag wil dat er iets gebeurd. Ik hoop zo dat Lisa snel loops wordt. Is ze misschien al een beetje anders of wil ik dat gewoon graag zien... Zucht..