Rush Kisses

Dagboek

05-06-2011
Afgelopen week zijn alle puppies naar hun nieuwe huis toegegaan. Donderdag werden de laatste twee opgehaald. En nu is het hier stil... Gelukkig zorgen Loïs en Lisa voor wat leven in de brouwerij maar er heerst duidelijk weer rust hier in huis. Een dubbel gevoel want ik heb het niet makkelijk gehad om ze mee te geven aan de nieuwe baasjes maar nu is die rust ook wel weer fijn. Ook prettig om nu alle tijd te hebben om Lisa op te voeden.
De eerste berichten zijn heel positief, alle hondjes doen het erg goed. Ze zijn al een heel eind zindelijk en zijn allemaal heel snel gewend aan de dagelijkse gang van zaken op hun nieuwe stek. De bench werd niet overal gewaardeerd, maar ook daar legden ze zich snel bij neer. Kortom tot nu toe alleen nog maar hele blije enthousiaste baasjes gehoord.
Prada blijkt zelfs al zeebenen te hebben en is al gewend om mee te gaan op de boot, compleet met zwemvest en al.

      

29-05-2011
Afgelopen donderdag was de puppy-test. Heel leuk om te zien hoe goed ze het allemaal deden, volgens de testers was het een zeer goed ontwikkeld nestje met vrije vrolijke hondjes. Alle puppies lieten apporteervaardigheden zien en dat zie je graag als je een nestje fokt met die intensie. Alle pups zijn inmiddels aan hun nieuwe baasjes toegewezen en de eerste 2 zijn gisteren en vandaag al uitgevlogen. De andere 4 gaan in de loop van volgende week en Lisa het gele teefje blijft bij ons. Toch raar als je 7 weken lang dagelijks meerdere keren tot 7 loopt te tellen of je ze allemaal hebt en nu bij 5 denkt waar is de rest... En stug blijf ik 7 voerbakjes vullen, het is maar goed dat Lisa bij ons blijft anders zou ik (in plaats van Loïs) nog last krijgen van het lege nest syndroom!

      
Rush Kisses Born To Be Wild "Djazzy"                                     Rush Kisses Don't Stop Me Now "Boris"

     
Rush Kisses Go Your Own Way "Luca"                                    Rush Kisses I Will Follow "Jim"

      
Rush Kisses She Will Be Loved "Prada"                                     Rush Kisses Brown Eyed Girl "Lisa"


Rush Kisses Isn't She Lovely "Pip"

23-05-2011
Pff het is al weer een week geleden dat ik een nieuw stukje op de site heb geschreven. De afgelopen week is een behoorlijk drukke week geweest en voorbij gevlogen. Alle toekomstige eigenaren zijn nog een keertje langs geweest en hebben heerlijk met de pups kunnen spelen. We konden goed merken aan de toekomstige baasjes dat het wachten op de pups nu wel heel moeilijk wordt. Nog maar een week en dan gaat de eerste pup al weer weg. Wat zal ik ze gaan missen!!! Woensdagmiddag zijn alle puppies nog een keertje meegeweest naar de tuin van een vriendin. Daar hebben ze ook kennisgemaakt met haar hond Jamie. Het was weer dolle pret! Vrijdagmiddag mochten ze allemaal weer mee in de auto, dit keer voor een minder leuke eindbestemming, de dierenarts. Ze hebben hun eerste enting gehad en ze zijn allemaal gezond verklaard, dat is toch altijd even spannend. Vandaag hebben ze allemaal een chip gekregen en wat waren ze stoer!! Nu heeft ieder hondje zijn eigen stamboomnaam gekregen. Vanavond nog een ontworming en dan hebben ze alles weer even gehad. Ze eten nu allemaal al harde brokjes en worden niet meer door Loïs gevoed. Het zijn inmiddels al echte zelfstandige, ondernemende hondjes geworden met veel zelfvertrouwen. Ik ben ontzettend trots als ik ze zo blij en tevreden in de tuin zie ravotten. Jeeminee wat vlogen de afgelopen weken voorbij.....

           

           

16-05-2011
Deze week hebben de hondjes kennisgemaakt met onze voortuin. Ze horen dan ook het verkeer over straat rijden en er zijn weer allerlei nieuwe dingen te verkennen. Buurhond Jerry kwam met zijn baasjes spelen en dat werd een dolle boel. Onze buurman heeft gelijk wat mooie foto's gemaakt van het pletten van de bloempjes in de voortuin. Ook hebben de puppies deze week nieuwe geluiden gehoord. We waren in de tuin aan het klussen en er moest het e.e.a. worden gezaagd en geboord. Wat een herrie is dat toch, de puppies bleken er niet van onder de indruk te raken. Ze gingen heerlijk verder met hun brokjes eten. Inmiddels worden ze haast niet meer gezoogd, we waren al aan het afbouwen maar nadat Loïs brokken voor ze ging opbraken, heb ik besloten het helemaal zoveel mogelijk tegen te houden. Zij heeft die brokken veel te hard zelf nodig.
De puppies eten inmiddels ook allemaal uit een eigen bakje aan de puppy-bar.

            

           

           

           

           

10-05-2011
Wat is er in 4 dagen weer veel gebeurd, het is haast niet bij te houden!
Natuurlijk komen de puppies nu dagelijks buiten en er wordt zelfs al buiten geslapen, zo zijn ze al op hun gemak. Ik heb het idee dat ze al liever buiten zijn dan binnen. Door het goede weer staat de deur heel veel open en kunnen ze als ze willen zelf in en uit lopen. Ook de eerste ervaring met gras was hilarisch om te zien. Neuzen werden diep in het gras begraven en die kontjes hupsten in het rond en er werd heel wat afgerold in het gras.
Inmiddels eten ze ook al geweekte brokjes en dat wisselen we nog wat af met 's avonds pap en een maaltijd van mama. Ze wegen inmiddels allemaal al ruim 2kg.
Vanmorgen zijn alle pups voor het eerst in de auto meegeweest, bestemming de tuin van mijn vriendin. Eentje vond het toch wel spannend onderweg en die piepte in het begin wat maar de rest ging gelijk liggen en deden even een dutje tijdens het tripje. Als beloning hebben ze heerlijk gespeeld in de omheinde tuin. Onkruid is toch ook weer een heel nieuwe ervaring. Op de terugweg lag alles diep in slaap. Vanavond hebben ze hun 2e ontworming gehad, dit keer een tabletje en ook dat ging er makkelijk in. Kortom wat een heerlijk nest, het is echt een genot om mee te maken!

 Lila        Geel

 Oranje   Groen

 Blauw    Rood

 Grijs       Ma Flodder

06-05-2011
Deze week zijn de puppies met sprongen vooruit gegaan. De pap gaat er in als zoete koek en ze eten inmiddels ook een stuk netter. Gisteren hebben ze voor het eerst pap met geweekte brokjes gekregen en dat was smullen! Ongeloofelijk ze likken met zijn 7-en al die hele schaal uit. Er bleef niet eens een restje voor Loïs over. Inmiddels komt de 2kg ook in zicht, pupje Grijs die weegt dat natuurlijk al, maar de rest volgt vast heel snel.
Gisterenochtend zijn de puppies ook voor het eerst naar buiten geweest in de tuin.
De teefjes waren weer de eerste die achter mama aan de drempel over gingen.
Op een enkele na die even de kat uit de boom keek werd er daarna volop gespeeld.
Al die nieuwe indrukken zijn wel vermoeiend hoor, toen ze weer naar binnen gingen vielen ze één voor één om in een diepe slaap. Een aantal waren in hun slaap nog aan het buiten spelen.

           

            

           

01-05-2011
Gisteren waren de puppies al weer 3 weken oud en de eerste toekomstige puppy-eigenaren zijn inmiddels langs geweest. Heel erg leuk dat iedereen zo enthousiast is en haast niet kan wachten tot het zo ver is, dat de pups naar hun nieuwe baasjes gaan. Zelf vind ik dat nog niet zo erg, ben met volle teugen van dit grut aan het genieten.
Ze worden nu met de dag speelser en gaan steeds meer ontdekken. Er wordt al flink wat af gestoeid. We hebben een latex eendje in de werpkist gehangen en daar werd al flink aan gesnuffeld. Ook hebben ze hun eerste papmaaltijd gehad. Wat een feest en een reuze knoeipartij! Dit tot genoegen van Loïs die na afloop vol overgave aan het poetsen ging.
Het deurtje van de werpkist is er sinds vanmiddag uit, zodat de pups ook de omgeving buiten de werpkist kunnen verkennen. In de loop van volgende week gaan we de werpkist vervangen door de bench en een ren, zodat de pups meer bewegingsruimte gaan krijgen. 

            

           

            
 

28-04-2011
Maandag zijn alle puppies voor het eerst ontwormd, alle pups wegen sinds dinsdag een kilo of meer. En dan te bedenken dat er bij waren die nog geen 300gr wogen bij de geboorte. Het zijn dan ook al echte hondjes aan het worden. Sinds gisteren wordt er gestoeid, gegromd en gekeft, wat een geluid komt er uit zeg!!! De eerste speeltjes zijn geintroduceerd en ook die worden al druk onderzocht. Dinsdagavond hebben we de eerste stap richting zindelijk worden gezet. In een gedeelte van de werpkist liggen nu krantjes en daar worden sinds gisteren ook de meeste plasjes al op gedaan. Wat een slimme puppies!

           

23-04-2011
2 Weken oud, wat gaat de tijd snel! De oogjes zijn zo goed als open en de eerste wiebelige stapjes zijn gezet. We hebben er een paar leuke filmpjes van gemaakt die je via onderstaande links kunt bekijken.


 
Ook zijn de stamboomnamen bekend:
Teefjes:                                                     
- Rush Kisses Brown Eyed Girl                
- Rush Kisses Isn't She Lovely               
- Rush Kisses She Will Be Loved               
                                                               
Reutjes:
-  Rush Kisses Born To Be Wild
- Rush Kisses I Will Follow
- Rush Kisses Don't Stop Me Now
- Rush Kisses Go Your Own Way 
Aangezien ons teefje Loïs Lane heet, vonden we het leuk om in de muziek te blijven.
Alle puppies hebben dus de naam van een liedje als stamboomnaam gekregen. Daarnaast hebben we gekozen voor die liedjes waarvan wij vinden dat het ook nog op een Flatcoated Retriever van toepassing kan zijn.

18-04-2011
Vandaag zijn de puppies al weer 9 dagen oud. Al heel snel nu gaan de oogjes en oortjes open. Dan wordt de wereld van dit 7-tal ineens een stuk groter. Hun gewichten zijn inmiddels het dubbele ten opzichte van hun geboortegewicht. De lichtste (reutje blauw) weegt 606gr en de zwaarste (reutje grijs) weegt al 880gr! Loïs heeft ruim voldoende melk en de pups zijn dan ook zeer tevreden. Het is heel leuk om te zien hoe de pups zich in één week al hebben ontwikkeld. Eerst zie je er eens eentje gapen en dan gaan ze zich uitstrekken en als je ze kriebelt dan gaan ze zich al met het achterpootje krabben, zo grappig om te zien. Ook de karaktertjes zie je zo ontstaan. Zo wil het gele teefje nooit aan de voorste tepel wat ik ook probeer, zij zorgt er zelf altijd wel voor dat ze op het beste plekje komt te liggen. En lila heeft een hekel aan de weegschaal dan piept ze moord en brand. En het blauwe reutje komt nu al vaak tegen me aan liggen als ik in de kist zit. Kortom het wordt nu steeds leuker!!

     12-04-2011
Inmiddels zijn de puppies 3 dagen oud. Ze drinken goed en groeien als kool, gisteren waren ze gemiddeld 50 gr aangekomen en vandaag is daar gemiddeld weer 60 gr bijgekomen, ze wegen allemaal al dik over de 400gr, een reutje weegt zelfs al 566 gr! We willen de pups dan ook even persoonlijk aan iedereen voorstellen, dus bij deze:

          Teefje lila

         Teefje Oranje

         Teefje Geel

         Reutje Groen

         Reutje Blauw

         Reutje Rood

         Reutje Grijs

10-04-2011
Ze zijn er!!! Van vrijdag op zaterdag zijn er 8 wonderschone pupjes geboren, 4 reuen en 4 teefjes. Helaas zagen we in de loop van de zaterdag 1 teefje verslechteren en ondanks alle moeite heeft zij het niet gered. De overige 7 doen het gelukkig heel erg goed. Ze drinken goed en zijn ontzettend beweeglijk, verder slapen ze natuurlijk veel. Loïs is echt een geweldige mama, ze is ontzettend relaxed en houdt haar kroost zeer goed in de gaten. Ieder piepje en kreuntje wordt gecheckt en ze worden veelvuldig door mama gewassen.
De bevalling is ook van een leien dakje gegaan, zonder complicaties waren ze er zo.
Er waren van het weekend weer een heleboel blije mensen, wat brengt zo'n geboorte toch veel moois. Een heel bijzondere ervaring, ongelooflijk hoe fijn hondje wij toch hebben!

            

07-04-2011
Gisteren werd Loïs 4. Ook die tijd is zo hard gegaan. Ik zie haar nog als klein zwart bolleke, pupje lila, bij ons binnen komen en nu is ze echt niet meer weg te denken! 
Voorlopig ziet alles er nog steeds rustig uit. Zaterdag zit ze dan ook pas op 63 dagen, maar goed je weet het nooit... Ze wil nog steeds spelen, eet nog steeds goed en haar temperatuur is ook nog niet aan het dalen. Kortom wij wachten in spanning af. Ontzettend leuk en lief dat iedereen zo meeleeft. Bedankt voor alle lieve mailtjes en berichtjes in het gastenboek.

02-04-2011
Wat gaat de tijd eigenlijk toch snel. Toen Loïs net drachtig was dacht ik jee wat duurt het nog lang voordat ze er zijn, maar nu is het al bijna weer zover.
Ze is echt flink gegroeid de afgelopen week, haar borstomvang is nu 79cm en haar buikomvang inmiddels al 73cm. Ze heeft nog steeds een slanke taille maar haar buik hangt er nu echt flink onder. Dat kan ook wel kloppen want we hebben gisteren een röntgenfoto laten maken en wat bleek.... Haar buikje zit helemaal vol!!! 
Zeker 8 puppies en misschien zelfs wel 9. Nu maar hopen dat ze allemaal goed ter wereld gaan komen. Gisteren heb ik de pups ook voor het eerst goed voelen bewegen.
Echt een heel bijzonder moment en een unieke ervaring! Loïs vind het allemaal prima en gedraagt zich als een bijzonder kalme aanstaande moeder.

 

27-03-2011
7 weken drachtig en Loïs weegt nu 28.2 kg, ze is nu in totaal 3.5 kg aangekomen met nog maar 2 weken te gaan. Ze eet nog steeds heel erg goed, ze krijgt 4 porties verdeeld over de dag want het wordt nu toch wel echt vol in haar buikje.
Het heeft zo ook zijn voordelen om drachtig te zijn daar is ze al wel achter. Al die aandacht van toekomstige puppy-eigenaren vindt ze heerlijk!! Ze willen allemaal met haar kroelen en hebben vaak ook aan wat lekkers voor haar gedacht. Nou dat gaat er allemaal wel in hoor! Heel erg bedankt allemaal voor al het liefs, ook namens Loïs.
Vandaag hebben we de werpkist in elkaar gezet, zodat ze er vast aan kan wennen.
Ze heeft nu een heel riant plekje.21-03-2011
Nog maar 3 weken te gaan... Loïs begint nu toch wat rustiger te worden. Gisteren zat er een duif vlakbij, normaal zou ze toch wel een poging doen om hem te grijpen, maar ze keek er zo eens naar en wandelde een beetje verwaand heupwiegend voorbij en volgens mij dacht ze iets in de trant van  "pffff jij bent de moeite niet meer waard" (stiekem is dat hele felle er dus toch wel af). Haar borstomvang is nu 76 cm en haar buikomvang 60 cm.
Van de week gaan we ook weer een keertje wegen. Ben benieuwd, met de echo woog ze 25.3 kg en toen was ze 500 gram aangekomen, ze eet alles wat ze maar te pakken krijgt, inclusief takjes die ineens heel erg lekker zijn, tot mijn grote ergernis!!  We hebben vrijdag de werpkist opgehaald en die wordt komende week op zijn plek gezet. Stukje bij beetje komt het steeds dichter bij....

14-03-2011
Inmiddels is Loïs ruim 5 weken drachtig. Ze is nog steeds super slank in de taille, maar langzaam aan krijgt ze toch wel een beetje een buikje. Vorige week wilde ze een aantal dagen niet zo goed eten maar dat is inmiddels ook weer verleden tijd. De (vooral lekkere) trek is in volle hevigheid terug. Dit weekend was echt een feestje want we zijn met haar moeder Ayla en zus Megan lekker naar het strand geweest en ze heeft heerlijk gerend en gespeeld. Zelf kijkt ze nergens naar, ze is zo fit als een hoentje en doet net of ze geen puppies in haar buik heeft. We zijn dus vanaf vorige week ook gestopt met trainen. Ze was af en toe zo vol passie en daardoor soms onbesuisd aan het werk en we willen nu natuurlijk geen risico's meer nemen. We gaan nu lekker genieten en de weken aftellen tot het zo ver is. Nog 4 te gaan .......

06-03-2011
Het heeft zo zijn voordelen als je zwanger bent. Dan krijg je wel het lekkerste plekje op de bank. Heerlijk in dromenland, nog aan het spelen en ravotten met mijn vriendinnen zoals we vanmiddag hebben gedaan.04-03-2011
Gisteren heb ik heel de dag met de kriebels in mijn buik rondgelopen, nog even en dan weten we of Loïs drachtig is, zo spannend! Er waren al wel wat tekenen maar je weet het toch nog niet zeker. En eindelijk gingen we dan de echo maken en wat bleek....
JAAAA ze krijgt puppies!!! Het was allemaal heel beweeglijk in haar buikje dus het viel niet mee om ze te tellen. Dat wordt nog even afwachten dus. Nog 5 weken en dan kunnen we het resultaat van Cassio en Loïs bewonderen.

19-02-2011
Inmiddels zitten we twee weken na de dekking. Ik zou heel graag willen zeggen dat de dekking is gelukt maar eigenlijk kan ik dat nog niet met zekerheid zeggen. Misschien zie ik dingen die ik gewoon heel graag zou willen zien. Ze is aanhankelijk als altijd maar voor mijn gevoel toch net nog wat meer. Haar borstkas lijkt iets ronder maar eigenlijk kan dat niet aangezien de pupjes nog maar erwtjes groot zijn. En toch.......
De datum voor de echo staat gepland op vrijdagochtend 4 maart. Ik kan haast niet wachten!

06-02-2011
Vandaag zijn we met Loïs naar Millerheights Cassio geweest. We hadden Loïs verteld dat Cassio ervoor kon zorgen dat ze puppies gaat krijgen. Ze hebben met elkaar kennis gemaakt en wat vonden ze elkaar lief. Loïs snapte niet meteen wat de bedoeling was van het bezoek maar gelukkig kon Cassio haar dat al snel duidelijk maken. Als het goed is kan de dierenarts over 4 weken met een echo zien of er puppies in haar buikje zitten.