Rush Kisses

Nieuwtjes

08-01-2019

Een nieuw jaar... laatst dacht ik nog zouden we nog een jaar van Lois mogen genieten, bijna 12 jaar een mooie leeftijd al.. Maar helaas kregen we vandaag geen goed nieuws. Ik had diktes in haar hals gevoeld en na onderzoek bleken het hooggradige tumoren te zijn. Maligne lymfoom ofwel lymfklier tumoren. Na diagnose maximaal nog 3 maanden. Pijn doet het me, het voelt alsof er een gat in Mn hart zit, het idee om straks afscheid te moeten nemen valt me zo zwaar, zoveel mooie dingen hebben we samen gedaan en meegemaakt, zoveel mooie dingen heeft ze me gegeven! Met haar begon ooit ons gezin.. We hopen dat we haar nog eventjes bij ons mogen hebben en zullen alle dagen die we hebben nog heel bewust van haar genieten!


Lois, Sofie en Lisa 22-01-2019

17-08-2018

    SJP Klundert

Super trots op Joke met Flint en Wilma met Dalice, zij hebben allebei 2 zeer mooie B-diploma's gehaald Wilma zelfs met een 2e plaats!! Gefeliciteerd meiden!!

Ikzelf heb met Sofie in Klundert een C-diploma gehaald ook met een 2e plaats. De B-onderdelen waren deze dag voor ons nog een stap te ver.
Ook Liesbeth met Demi heeft inmiddels een mooi C-diploma.

  Sofie hier 2 jaar. Zo'n heerlijk hondje is het.

31-03-2018 hadden Wilma en ik onze eerste wedstrijd met Dalice en Sofie. Een certificaatdag in Putten. Resultaat allebei een C-diploma.


25-10-2017 we zijn lekker aan het trainen met de hondjes ze doen het zo goed!

  De zusjes Dalice en Sofie houden alles in de gaten!

5-11-2017 Is het weer zover dan vind onze jaarlijkse nestenwandeling plaats. Ditmaal gaan we naar de Drunense Duinen.

19-03-2016 Ze zijn er!! Vrijdag zijn de pups van Lisa geboren. Alles is goed gegaan en ze doen het allemaal heel goed. Alle pupjes hebben inmiddels een toekomstig baasje. Voor het volgen van de pups in de komende weken zie het dagboek van Lisa.

15-02-2016 Joepieeeee!!! Lisa is drachtig!! Zie haar dagboek voor meer info.

18-10-2015 Reunie van het nestje van Loïs, lekker wandelen in Bergsche Hoek en daarna gezellig lunchen. Was weer een hele leuke geslaagde middag!!

     

     


03-10-2015 MAP Lage Zwaluwe, gezellige dag gehad, fijn gewerkt, paar apporten gemist en nog veel te leren!

     

   


22-08-2015 Trots op mijn meisje Lisa!! 3 mooie KNJV B Diploma's behaald!!

                                                             

Lisa in actie in Klundert op 17 augustus 2015 1e foto terug van de markeer en 2e foto apport uit water.

06-08-2015

Ons voorgenomen fokplan is goedgekeurd door de Begeleidingscommiesie van de Flatcoated Retriever Club!! Vandaag kregen we het bericht dat de combinatie Duffy en Lisa is goedgekeurd. Nu afwachten wanneer Lisa loops wordt en dan kunnen we naar Denemarken! Spannende tijden komen er aan! De komende tijd hebben Lisa en ik ook een aantal wedstrijden staan, dus we vermaken ons tot die tijd vast wel.

Tanima Flatcoats Beethoven Plays "Duffy" in actie. De reu waarmee we einde van het jaar een nestje fokken.

    

11-06-2015 NIEUWS NIEUWS NIEUWS!!!!! PUPPIEEEEES!!

Het is weer een hele tijd geleden, maar er zijn weer spannende ontwikkelingen op komst!! Einde van dit jaar zijn wij van plan om een nestje te fokken met Lisa, Rush Kisses Brown Eyed Girl. Zij is een teefje van ons eerste nestje en een heel leuk, lief, ontzettend enthousiast en goed werkend meisje geworden. Voor meer informatie en foto's van Lisa zie haar pagina onder het kopje "Onze Hondjes" . De fokaanvraag is inmiddels ingediend, voor meer informatie over de betreffende combinatie zie het kopje "Nest Lisa".


16-11-2012
Vandaag was een spannende dag, Loïs en ik mochten deelnemen aan het Provinciale Kampioenschap van het gewest Noord-Babant/ Zeeland. We hebben ons door het halen van MAP wedstrijden gekwalificeerd. Aan deze wedstrijd doen de 24 beste hondjes uit dit gewest mee, 12 in de klasse B en 12 in de klasse A. Super leuk dus dat wij mee mochten doen!
Loïs en ik begonnen lekker ontspannen aan de dag. Loïs kan nog wel eens wat druk in haar koppie zijn, maar vandaag was ze geconcentreerd als ze aan het werk moest en ontspannen tussen de proeven door. Heel fijn! Het waren echt hele leuke goed uitgezette proeven. Eigenlijk allemaal naar Loïs haar smaak, we hadden ze allemaal tot een goed resultaat kunnen brengen. Maar helaas lukt niet altijd alles en soms koste een proef wat teveel tijd. Daardoor uiteindelijk 2 apporten gemist.
Tijdens de 2e proef was ze in 40 seconden terug met de duif, een recordtijd zei de keurmeerster, maar was ze daarna 6 minuten bezig om de kraai te vinden en toen hadden we nog maar 1 minuut voor het konijn, helaas was dat te kort. En op de 4e proef kregen we een markeer alleen met schot, daar lag dan een haas op een afstand van dik 100 meter helemaal achterin het veld uit het zicht. Daarvoor had ze rechts van haar een gans zien vallen en ergens midden in het veld lag ook een konijn. Die gans was vlot binnen, daarna vooruit gestuurd richting haas maar ze trok net niet diep genoeg en kwam uit het zicht al zoekend terug, tot ze ineens naast me stond, helaas lukte het me niet om haar daarna weer zo diep te krijgen, wel vond ze daardoor het konijn, maar de haas kwam niet binnen. We hebben fijn gewerkt, ze bleef goed luisteren maar het kwam niet allemaal samen op het goede moment. Toch met een heel tevreden gevoel naar huis. Mijn hondje heeft dit jaar veel geleerd en is weer een heleboel gegroeid!!

11-11-2012
Vandaag hebben we een geweldig leuke dag gehad. De fokdag in Zaltbommel. Alle puppies zijn inmiddels anderhalf jaar en werden vandaag beoordeeld op karakter, exterieur en werkaanleg. Allemaal hebben ze een geweldig lief en fijn karakter, ze zijn erg op de baas gericht en willen graag voor je werken. Qua exterieur waren sommige hondjes nog wat tenger en hebben nog wat tijd nodig om uit te groeien. Maar ook hier kregen we super mooie beoordelingen. Kortom wij zijn heel erg blij en tevreden met het resultaat. Cassio was er vandaag ook bij. Heel leuk want de baasjes van onze hondjes hadden eerder nog geen kennis kunnen maken met hem. En daarnaast hebben we ook nog goede gezondheidsuitslagen voor onze Lisa. Patella vrij en ogen ook goed. Dus wie weet wat de toekomst weer gaat brengen.... We hebben de dag afgesloten met een heerlijke wandeling in het zonnetje, in de mooie omgeving van Kerkwijk. Kortom een heerlijke en gezellige dag!! Iedereen heel erg bedankt!

           31-10-2012
Ons wedstrijd seizoen zit er op. We hebben de afgelopen maanden heel wat wedstrijden gelopen. Dit koste ons veel tijd in de voorbereiding met trainen. Loïs en ik hebben veel ervaring opgedaan. Ze blijkt inmiddels erg stabiel in de B te zijn. Alle KNJV wedstrijden heeft zij haar B-diploma gehaald met resultaten ruim in de 70 punten. Fijn om dat bevestigd te zien. We mochten dus ook alle wedstrijden op voor het A-diploma. Dit jaar was de doelstelling ervaring opdoen. We gingen daar eens staan en kijken hoe dat is. Kunnen we de situatie inschatten, kunnen we omgaan met de spanning op dat moment en is Lois te handelen in het veld. Conclusie:
Situatie -> check, Spanning -> check, Handelen.... hmmm daar moet nog wel wat aan gewerkt worden.. die oren doen het op grotere afstand toch minder goed.. en wat doe je dan?? zelf oplossen natuurlijk... Alleen is dat nou net niet de bedoeling!! Gelukkig zag ik haar wel groeien in de wedstrijden, dus we weten waar we staan en trainen het komende jaar hier lekker op door. De MAP wedstrijden waren echt geweldig!! Jee wat heeft ze daar prachtig werk in laten zien!! Hier komt het zelfstandig werken en doorzettingsvermogen dan wel weer van pas, resultaat een 2e (Kerkwijk) en 6e plaats (Moerstraten)! Super blij mee!!

Ook Lisa is met Corné een aantal keren mee geweest. Zij hebben hun KNJV C diploma in Klundert gehaald en een C Certificaat voor de Workingtest in Simonshaven. Soms is ze nog wat onzeker maar wat wil ze toch graag werken! Het is heerlijk om te zien hoe enthousiast ze is, en wat een lol ze heeft.
Met haar gaan we in de training verder werken aan de B onderdelen zodat we volgend seizoen voor een B diploma op kunnen. Lekker op het gemak, genieten van mijn 2 hondjes. Heerlijk herfstweer, lekker met mijn meiden erop uit, de beste tijd om mooie trainingen te doen! Wat wil een (honden) mens nou nog meer?

21-07-2012
Vandaag hebben Corné en ik, ieder met ons eigen hondje, meegedaan aan de Workingtest in Heerle van de Nederlandse Labrador Vereniging. Loïs was een stuk geconcentreerder dan in Almkerk en de eerste 3 proeven gingen dan ook naar tevredenheid. De 4e proef was heel leuk. Ze moest in een lijn naar de overkant van het veld en daar lag blind een dummy net in de dekking. Van te voren werd er echter met een schot een markeer gegooid net om het hoekje. Ze kon de dummy niet zien maar wel horen. Toen dus eerst in een lijn naar de overkant met de verleiding van die dummy net om het hoekje. Ze deed het echt super!!! Jee wat kreeg ik daar een kick van!! Kreeg haar mooi gestuurd klein beetje bij dirigeren en boem dummy binnen. Toen ingezet voor de markeer... en helaas hoe ze ook zocht ze kreeg hem niet gevonden... BALEN!! En helaas ging het toen op de laatste proef helemaal de mist in. Ze kreeg net voor haar neus een springkonijn en ze raakte daar zo van opgefokt dat ze de 2 dummy's die ze moest zoeken niet gevonden kreeg. Als een kip zonder kop crosste ze het bos door en was alleen maar met het springkonijn bezig... Nou dat gebeurt me niet nog eens, gelijk zo'n spring ding gekocht en trainen maar!!

Gelukkig gingen Corné en Lisa heel goed op hun eerste workingtest, tot de laatste proef was alles binnen en jee wat was dat spannend. Ze had echt de hele dag heel mooi werk laten zien. De 1e dummy van de laatste proef kwam vlot binnen.. En waarschijnlijk was het toen op, of de spanning ging meespelen want de allerlaatste dummy kwam helaas niet binnen... Sjonge wat stond Corné daar te balen... Dat je dan net de laatste mist dat is heel jammer. Niettemin had Lisa echt super haar best gedaan en met 76 punten kregen ze toch een heel mooi Workingtest Certificaat.

30-06-2012
Corné en Lisa deden vandaag mee aan de Groen en Grijs wedstrijd van de Flatcoated Retriever Club.
Soms had Lisa wat hulp nodig van de werper maar ze heeft het heel goed gedaan. Het waren leuke proeven en ze heeft deze dag heel veel geleerd en veel vertrouwen opgedaan door de uitstekende organisatie van de dag door Saskia de Kort en Maaike Kort.
Het resultaat: een 4e plaats. Wat geeft het toch een super fijn gevoel als je zo leuk met je hondje samen kan werken als combinatie. Dus ben ontzettend trots op Corné en Lisa!

09-06-2012
Vandaag hadden Lisa en ik de show in Hulten van KC de Baronie. We hebben een heel mooi resultaat gehaald. 4e plaats Uitmuntend in de Jeugdklasse. Ik ben super trots op mijn lieve meisje. Ze deed het echt heel goed en dit was pas haar 2e show.
In het rapport van de keurmeester stond: Mooi type, mooi hoofd, zeer mooie vacht en bouw, staart wordt correct gedragen. Vrij in beweging, zeer vriendelijk teefje. Wat willen we nog meer? Fijn om bevestigd te zien wat wij natuurlijk al lang wisten haha.

03-06-2012
Gisteren hadden we een Workingtest B2 in Almkerk. Lekker dicht bij huis, mooi weer en maar 22 deelnemers. Het waren allemaal super gave proeven, het ging alleen iets minder goed dan ik had gehoopt. We begonnen met de 1e proef met een apport ver op het water en de hond moest dan van een steiger afspringen om te apporteren. Ik heb Lois nog nooit zo bang gezien, ze stond helemaal als versteend op die steiger, durfde er niet meer af, piepen en haar nagels helemaal krom. Kortom er kwam geen dummy binnen, zelfs van het strandje het water in sturen mocht niet meer baten. Compleet van de wijs. Daar gaan we toch maar eens een keer op trainen. Het zette eigenlijk de toon voor de rest van de dag. Sommige dingen gingen in 1 keer heel goed, maar zodra het niet lukte kreeg ik het niet meer voor elkaar. En had ze iets anders in haar hoofd kreeg ik het er ook niet meer uit. Helaas! We trainen lekker verder, komt goed!! De laatste proef maakte trouwens wel in 1 klap heel mijn dag goed... We kregen een Walk-up, wat heb ik daar de afgelopen tijd hard aan gewerkt en gelukkig niet voor niets. Mijn super gedreven hondje wachtte rustig haar beurt af, volgde als een kei en markeerde als een kanon. (hoe anders ging dat tot voor kort) Brandnetels stonden er volop maar die heeft ze niet eens gevoeld zo vloog ze als ze de dummy mocht halen. Met de complimenten van de keurmeester kon onze dag toen eigenlijk toch niet meer stuk en ging ik alsnog voldaan naar huis.

23-05-2012
Joepie!! Goed nieuws!! De uitslagen van de HD en ED foto's zijn binnen.
Lisa heeft HD A en is ED Vrij. In november wil ik op de fokdag de Patella en ogen laten controleren en dan weten we of ze helemaal in orde is om eventueel in de toekomst met haar een nestje te doen. Spannend...

21-05-2012
Gisteren zijn we naar de Clubmatch in Almere geweest. Dit is de jaarlijkse showdag georganiseerd door de FRC. Wat een boel flatcoatjes bij elkaar. De dag begon met zoveel regen, ben nog nooit zo blij geweest met mijn tentje.. Maar langzaam werd het droog en brak de zon door. De ringtraining heeft zijn resultaat opgeleverd, met Loïs heb ik een Uitmuntend gehaald, daar had ik ook erg op gehoopt. Lisa deed het heel goed en behaalde een Zeer Goed.

22-04-2012
Gisteren hadden we de Workingtest van de Flatcoated Retriever Club in Bergsche Hoek. Nou dat was best een pittige wedstrijd. Loïs deed super haar best maar het kwam allemaal niet zo goed uit de verf. Leuke maar soms wat moeilijke proeven, soms lukte het gewoon niet en soms deed het baasje een beetje dom. Dus nog voldoende om aan te werken.  

09-04-2012
Vandaag is het feest! Lisa is 1 jaar geworden. Wat is het afgelopen jaar toch snel gegaan.
Ik zie die kleine puppies hier nog rond struinen door de tuin.
En nu is dit het resultaat....

LisaPrada

08-04-2012
Gisteren hadden Corné en Lisa hun eerste Certificaatdag. Dit is een KNJV proef maar dan alleen met Dummy's, in plaats van wild. We wilden eens kijken hoe ze het zou doen, voordat de KNJV proeven beginnen eind van de zomer. En wat heeft ze het weer goed gedaan, het C-certificaat is binnen. Alleen het uit water halen van het apport ging een beetje rommelig, dus daar moeten we nog wat aan werken. Fijn om te weten dat ze verder eigenlijk heel stabiel is in de proeven. En dat is ook fijn voor de voorjager.

03-04-2012
Afgelopen weekend was een heel succesvol weekend voor onze hondjes. Prada slaagde voor haar Gehoorzaamheid 2 cursus als beste van de klas, goed gedaan hoor meisje!!
Onze eigen flatcoat Lisa had zaterdag haar eerste onderlinge Workingtest C bij Multidog en haalde alle dummy's binnen en daarmee ook haar certificaat met 79 punten. Ze heeft mooi werk laten zien en had er vooral veel lol in.
Met Loïs had ik zondag voor het eerst een Workingtest in de klasse B2 ingeschreven in Son en Breugel. Ook zij haalde alle apporten binnen en daarmee ook haar certificaat met 81 punten en een 6e plaats!! Jee wat ben ik trots op die meiden.
Zie Loïs aan het werk, als je klinkt op foto's in het menu.

28-03-2012
Vandaag ben ik naar Cuijk geweest. Jim (Rush Kisses I Will Follow) logeerde tijdens de vakantie van zijn baasjes bij zijn zusje Prada (Rush Kisses Isn't She Lovely) en haar baasjes Willem en Ingrid. Een hele fijne oplossing, al was het niet helemaal zeker of het oppas adres nog afstand kon doen van Jim na die week! Hij is ook zo leuk. Echt een hele mooie en ontzettend lieve reu en wat vond hij het prachtig om met 3 dames op pad te gaan. Omdat Jim een stukje verder weg woont heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om hem weer eens te zien. Ingrid en ik hebben een heerlijke wandeling gemaakt en hebben genoten van het enthousiasme van de hondjes die elkaar weer terug zagen.

vlnr: Lisa, Prada, Loïs en Jim

15-03-2012
Afgelopen zondag zijn we een wandeling in de Drunense Duinen gaan maken.
Samen met Pip en Prada en hun baasjes hebben we een heerlijke dag gehad.
De hondjes hebben zich goed uitgeleefd, geweldig om ze dan weer samen te zien, moeder en haar 3 dochters. Het weer kon niet beter en ook de lunch op het terras van Restaurant Bosch en Duin was erg lekker. Kortom een geslaagde dag. Iedereen bedankt voor de gezelligheid!

vlnr: Lisa, Pip, Loïs en Prada

31-01-2012
Zo dat is weer even geleden! Onze huishouding is inmiddels weer uitgebreid, onze dochter Sara is op 28 november 2011 geboren.
Geweldig om te zien hoe snel onze meiden het heel normaal vinden dat ze er is. Ook mooi om te zien dat Loïs vooral over haar waakt en haar goed in de gaten houdt als iemand anders haar vast heeft (ze heeft haar tenslotte heel vaak gevoeld in de tijd dat ik zwanger was en zij iedere avond met haar hoofd op mijn buik lag).
Loïs en ik hebben onze zwangerschappen natuurlijk samen gedeeld het afgelopen jaar, dus de kindjes zijn ook een beetje van ons samen.
En lisa kan maar niet vaak genoeg laten zien hoe lief ze Sara vindt. Het kind krijgt dagelijks de nodige wasbeurten van haar en daar is ze heel grondig in (Sara vindt het allemaal prima, geboren dierenvriend gelukkig).
Verder hebben we een mooie foto van Jim (Rush Kisses I will Follow) op de site gezet en gaan we dit jaar weer sportief aan de gang met de hondjes.
Ik hoop dit jaar een A-diploma met Loïs te kunnen bemachtigen, we gaan het in ieder geval proberen. In April gaan we de Workingtest in Bergschenhoek lopen.
Lisa doet het heel goed, ze heeft erg veel plezier in de jachttraining en met haar gaat Corné ook een paar wedstijdjes lopen.
Daarnaast wil ik een paar shows lopen met beide dames.
In november is de Fokdag in Zaltbommel en ik hoop daar het hele nest weer terug te zien.
Al met al wordt het hopelijk weer een mooi hondenjaar.16-11-2011
Flatcoated retriever pup van Rush Kisses wordt beroemd!!!
Onze Rush Kisses She Will Be Loved "Prada" doet haar naam eer aan. Ze werd gevraagd om mee te werken aan een reclamecampagne voor diergeneeskunde. Zie hieronder een super mooi resultaat. Wat een knap meisje is het toch, dacht even toen ik de foto kreeg dat ik Loïs zag. Prada is van alle pups degene die qua uiterlijk en kop het meeste op Loïs lijkt.

(Prada)

20-10-2011
Afgelopen zondag hebben we alle puppies weer terug gezien. We hebben met zijn alle verzameld op het strand in Ouddorp, de hondjes hebben heerlijk gespeeld in de zee en de baasjes hebben van het zonnetje genoten op het terras. Wat een blije, mooie, lieve en enthousiaste hondjes hebben we teruggezien. Wij waren heel erg trots te zien dat ze allemaal opgroeien tot fijne flatcoatjes en heel blij om te horen dat alle baasjes ontzettend genieten van hun hondje. Kortom het was een erg geslaagde dag voor iedereen.


04-09-2011
Er staat een leuke dag gepland voor het terug zien van de pups. 16 Oktober komen we met zijn alle samen op het strand van Ouddorp. Dan zijn de pups al weer een half jaar oud. Ik ben zo benieuwd hoe ze tot nu toe zijn ontwikkeld. Ik hoor goede verhalen en krijg vaak leuke foto's waarop ik allemaal blije gezonde "pups" zie. Super fijn om te horen en te zien.

Met Lisa gaat het trainen heel erg goed. Ze heeft zo veel aandacht voor het baasje en leert super snel. Apporteren vindt ze geweldig en zelfs het netjes voorkomen en aanbieden doet ze eigenlijk al vanzelf. Ook het wild vindt ze erg interresant. Het is zo leuk om dat slungelige meisje bezig te zien.

Helaas heb ik de MAP's die ik had gepland moeten afzeggen, vanwege mijn zwangerschap gaat het me niet lukken het een hele dag in het veld vol te houden. Ik had zo graag nog wat wedstrijdjes gelopen maar helaas, nu moet ik zelf even een stapje terug doen. Wij krijgen er in ieder geval iets heel moois voor terug.

24-07-2011
Alles gaat weer zijn gewone gangetje, Lisa is al zo in ons gezin geïntegreerd dat we haast niet merken dat we er een hondje bij hebben. De training met haar gaat vlot, ze luistert al behoorlijk goed, pikt alles ook heel makkelijk op. Met Loïs gaat het trainen alweer richting haar oude niveau. In sommige dingen merk ik dat we weer even de puntjes op de i moeten zetten en met andere dingen zie ik dat ze duidelijk is gegroeid. We werken gewoon lekker verder en zullen wel zien hoe het dit seizoen gaat lopen. Er staan ook weer een aantal leuke nieuwe foto's van de pups op de site.

10-06-2011
Alle puppies zijn inmiddels aan hun nieuwe baasjes gewend en de eerste verhalen klinken allemaal positief, heel erg fijn om te horen en wij wensen alle baasjes dan ook alle geluk en gezondheid en heel veel plezier met hun hondjes!!
Bij ons is de rust in huis weer teruggekeerd en inmiddels heb ik de training met Loïs weer opgepakt. We moeten weer even terug in het gareel want haar oren doen het iets minder goed dan voorheen, maar de passie voor het werk is als vanouds.
We zijn dan ook weer aan het vooruit kijken en hebben voor het najaar een aantal MAP's ingeschreven. Daar gaan we weer lekker naar toe werken. We hebben er allebei weer zin in!! Corné gaat volgende week met Lisa naar de puppy-cursus en ook die heeft zin om met haar aan de slag te gaan.

09-04-2011
De puppies zijn geboren, 4 reuen en 3 teefjes!! Zie ons dagboek voor de eerste foto's....
Alle puppies zijn al voorzien van een toekomstig baasje.

04-03-2011
Uit de echo komt het onweerlegbare bewijs... Loïs gaat puppies krijgen!!
Nu volgen er nog 5 hele lange weken voordat we de pups kunnen bewonderen.

06-02-2011

Loïs is gedekt door Millerheights Cassio!
Nog 4 spannende weken voordat we zeker weten of er puppies gaan komen.

04-02-2011

Vandaag voor de tweede keer progestron geprikt, de waarde is flink aan het stijgen.
Morgen gaan we een bezoekje brengen aan de reu.

02-02-2011

Vandaag voor de eerste keer progestron geprikt, de waarde was nog te laag.